Aardbeientaart van bladerdeeg is een verrukkelijke taart en makkelijk om te maken. Je zet in een mum van tijd een heerlijke aardbeientaart op tafel!
Aan de hand van dit recept is het een vrij eenvoudige klus.
Aardbeientaart van bladerdeeg is een verrukkelijke taart en makkelijk om te maken. Je zet in een mum van tijd een heerlijke aardbeientaart op tafel!
Aan de hand van dit recept is het een vrij eenvoudige klus.
Verwarm oven voor op 225 graden C.
vet de springvorm in
Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg (rand ongeveer 1½ cm hoog)
Doe hierop een laag bakpapier
Vul het daarna op met droge erwten of bonen
Bak dit geheel 20 minuten in de oven
Verwijder nu het bakpapier met erwten of bonen
Zet de springvorm met bladerdeeg terug in de oven en laat het nog 8 minuten bakken
Af laten koelen, banketbakkersdeeg erover verdelen en beleggen met aardbeien
Opmaken met slagroom of poedersuiker
Breng bijna alle melk langzaam aan de kook
Meng in een kom de eidooiers, bloem en restje melk tot een glad papje
Voeg onder goed roeren hier kleine hoeveelheden kokende melk bij
Doe de massa terug in de pan
Breng onder zeer goed roeren aan de kook
Laat nog ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken terwijl je goed blijft roeren
Voeg de rietsuiker en de vanillesuiker toe
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners