Champions in bierbeslag met knoflook mayonaise? U staat er misschien van te kijken, maar dit is een overheerlijk recept en uitermate geschikt als borrelhapje. Krijgt u visite, dan moet u dit recept zekers eens uitproberen.
Champions in bierbeslag met knoflook mayonaise? U staat er misschien van te kijken, maar dit is een overheerlijk recept en uitermate geschikt als borrelhapje. Krijgt u visite, dan moet u dit recept zekers eens uitproberen.
Meng in een kleine kom, de mayonaise, bieslook, citroensap, mosterd, tijm, cayennepeper, zout, peper, knoflook en citroenschil door elkaar heen. (Saus kan 1 dag vooruit worden voorbereid. Dek het goed af en bewaar het koel)
Meng in een middelgrote kom, de bloem, bieslook, tijm, zout en peper. Giet de gekoelde bier in het bloemmengsel en klop tot het beslag glad is
Giet de olie in een zware grote brede pan of frituurpan.
Bevestig een frituur thermometer aan de zijde van de pan.
Verhit de olie op middelhoog vuur totdat het een temperatuur bereikt van tussen de 160 en 180 graden.
Werken in delen, dompel een paar champignons onder in het bier beslag en gooi ze direct daarna in de hete olie en bak deze door totdat het een mooi goudbruin korstje heeft en de champignons gaar zijn. Gebruik als hulpmiddel een schuimspaan
Laat de champignons na het bakken uitlekken op keukenpapier.
Leg de champignons op een serveerschaal en zet de dipsaus ernaast. Serveer terwijl de champignons nog warm is. Heerlijk!!
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners