Eigen gemarineerde kip voor op de barbecue? “Ik ga je laten zien hoe je deze ongelooflijk eenvoudige gemarineerde gegrilde kip kunt maken op de barbecue.” Het is zo perfect en sappig en smaakvol.
Eigen gemarineerde kip voor op de barbecue? “Ik ga je laten zien hoe je deze ongelooflijk eenvoudige gemarineerde gegrilde kip kunt maken op de barbecue.” Het is zo perfect en sappig en smaakvol.
Stamp de knoflook fijn met een mortel en stamper. Meng chilipepersaus, esdoornsiroop, sojasaus, mayonaise en rijstazijn en de knoflook totdat marinade goed gemengd is.
Leg de kippendijen op een grote platte schaal (zoals een bakschotel) en giet de marinade over kip; Roer totdat kip bedekt is. Dek de schotel af met folie en koel dit ongeveer 3 uur; Daarna ongeveer 30 minuten bij kamertemperatuur laten staan. Verwijder de folie en besprenkel de kip met zout.
Steek je barbecue aan en breng deze op temperatuur.
Leg kipdijen op de hete grill met gladde zijden naar beneden. Grill deze tot kip totdat deze grillsporen toont, ongeveer 3 minuten. Draai de kip om en grill tot de andere kant grillsporen vertoont, ongeveer 5 minuten. Ga verder met barbecueën, Draai ze af en toe om de 2 minuten, om tot het vlees niet meer roze is en de dijen goud bruin zijn, 10 tot 12 minuten.
Leg de kip op een bord, laat het 5 minuten rusten. De kip is heerlijk samen met limoen.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners