Verse schol op de BBQ. Misschien heb je dit nog nooit gedaan of van gehoord. Meestal ligt een BBQ vol met vlees. Probeer eens wat anders en leg eens vis op je BBQ. Bij de visboer kan je altijd terecht om een paar schollen te kopen.
Verse schol op de BBQ. Misschien heb je dit nog nooit gedaan of van gehoord. Meestal ligt een BBQ vol met vlees. Probeer eens wat anders en leg eens vis op je BBQ. Bij de visboer kan je altijd terecht om een paar schollen te kopen.
Snijd de knoflook en koriander klein en doe het samen met de overige kruiden in een schaaltje.
Voeg 4 el olijfolie toe en meng het geheel door elkaar.
Voeg een flinke snuf zout en peper toe.
Zet de kruidenolie even aan de kant zodat de kruiden goed in de olie kunnen trekken.
Spoel ondertussen de vis af en dep deze goed droog.
Snijd of knip de vinnen aan beide zijden van de vis er af.
Smeer de vis goed in met zout. Gebruik vervolgens een kwastje om de vis aan beide kanten in te smeren met de kruidenolie.
Heb je nog kruidenolie over? Leg de vis dan in een diep bord en schenk de rest van de kruidenolie er overheen. Laat de vis een kwartiertje marineren.
Leg de vis op het heetste deel van de BBQ. Binnen 8 tot 10 minuten is de vis klaar. Draai hem halverwege een keer om.
Het is heel handig als je een visklem hebt voor de vis. Anders loop je het risico dat de vis aan de BBQ blijft plakken.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners