Maak je eigen Steak au Poivre. Met een eenvoudige rijke saus met behulp van slagroom en bouillon maakt deze gepeperde biefstuk recept perfect voor speciale gelegenheden.
Maak je eigen Steak au Poivre. Met een eenvoudige rijke saus met behulp van slagroom en bouillon maakt deze gepeperde biefstuk recept perfect voor speciale gelegenheden.
Gebruik je vingers om de peper aan beide kanten van de bief goed in te smeren.
Doe de boter in een grote koekenpan op een middelmatig vuur. Bak de bief in hete boter naar gewenste gaarheid. Draai de bief 1 keer om tijdens bakken.
Bak de biefstuk 10 tot 13 minuten voor voor medium rare (62 C met vleesthermometer) tot medium (72 C met vleesthermometer). Leg de bief op een bord en houd het warm en laat het even rusten.
Voor de saus kunnen we de brandewijn en rundvlees bouillon (of alle rundvlees bouillon) combineren; Roer dit zorgvuldig door in de koekenpan. Roer de slagroom en mosterd erdoor. Breng het geheel aan de kook. Kook dit voorzichtig, onbedekt, op een gemiddelde hitte gedurende 5 tot 6 minuten of tot het mengsel tot een 1/2 kop gereduceerd is. Roer af en toe erdoor. Gebruik een lepel om de saus over de bief te strijken voordat dit geserveerd wordt.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners