Rosbief met rozemarijn en knoflook uit de oven is een heerlijk stuk vlees bij het kerstdiner. Een smaakvolle vleesgerecht, geroosterd met knoflook en rozemarijn en geroosterd tot in de perfectie met heerlijke saus en boterachtige champignons.
Rosbief met rozemarijn en knoflook uit de oven is een heerlijk stuk vlees bij het kerstdiner. Een smaakvolle vleesgerecht, geroosterd met knoflook en rozemarijn en geroosterd tot in de perfectie met heerlijke saus en boterachtige champignons.
Verwarm de oven voor op 170 graden
kruid de rosbief royaal met zout en peper
Meng de rozemarijn en knofloof en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Roer dit goed door elkaar. Houd dit nog even apart
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Schroei het vlees aan alle kanten
Haal de koekenpan van het vuur en smeer het rozemarijn-knofloofmengsel over de rosbief
Zet het vlees in de gietijzeren koekenpan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 1 tot 1,5 uur of tot de vleesthermometer 57 graden aangeeft. Haal het vlees dan uit de oven een laat het 10 minuten rusten. De eindtemperatuur zou dan ongeveer 62 graden moeten zijn
Bak de champignons terwijl het vlees rust op matig vuur met 2 eetlepels boter tot ze gaar zijn en geen boter meer in de pan is. Breng het op smaak met zout en peper
Haal het vlees uit de gietijzeren koekepan en breng de koekenpan aan de kook en blus het af met de bouillon, schraap alle stukjes vanaf de onderkant. Laat sudderen tot het dik is
Voeg de champignons toe aan de saus, roer de resterende 2 eetlepels boter erdoor en roer tot de saus zijdezacht is. Leg vervolgens het vlees terug in de pan met de saus en schep een beetje saus over het vlees
Je kan indien gewenst het vlees serveren met verse rozemarijn
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners