Er zijn van die stukken vlees waar het water van in de mond loopt, Cote de Boeuf van de barbecue is zo’n stuk vlees. Wil je iets een keer anders van de barbecue dan zo’n standaard satéstokje of Shaslick, dan is dit echt een aanrader.
De Côte de boeuf is een stoer stuk vlees. Het is groot, er steekt een bot uit en het heeft een intrigerende naam. Ook de Engelse naam geeft aan dat het niet zomaar om een stuk vlees gaat, Primerib! De côte de boeuf wordt gesneden van de eerste 5-6 ribben van het rund. Ook de ribeye komt van dit gedeelte, alleen dan zonder het been.
Maak je eigen Steak au Poivre. Met een eenvoudige rijke saus met behulp van slagroom en bouillon maakt deze gepeperde biefstuk recept perfect voor speciale gelegenheden.
Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas. Houd je van pruttelpotjes dan is dit een lekker recept. Meestal zijn pruttelpotjes met rundvlees. Probeer eens wat anders en een pruttelpotje met varkenshaas. Het heeft een voordeel dat dit pruttelpotje veel sneller klaar is omdat varkenshaas een korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dicht schroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen.
Maak je eigen Boursin gevulde kip met Parmaham, want je verdient het beste. Mozzarella maakt deze kip extra kaasachtig. Een echt paasrecept dus.
Maak uw eigen kip cordon bleu. Kip cordon bleu is een klassiek Frans recept. Dit Franse gerecht met kip, ham, plakjes Zwitserse kaas, gepaneerd en gebakken met als toevoeging paprika en een romige witte wijnsaus.
Klassieke Franse uiensoep met brood is een heerlijk gerecht die echt een keer geprobeerd moet zijn. Houd je van koken, dan mag deze niet op je verlanglijstje ontbreken.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners