Een heerlijke Bami Speciaal (zonder pakjes en zakjes) recept die je een keer geprobeerd moet hebben. Na dit wil je niets anders meer.
Een heerlijke Bami Speciaal (zonder pakjes en zakjes) recept die je een keer geprobeerd moet hebben. Na dit wil je niets anders meer.
Meng alle ingrediënten voor de kipmarinade door elkaar en voeg de kipreepjes toe en laat dit 20 minuten marineren.
Kook ondertussen de mienestjes gaar gemiddeld kun je uitgaan van 75 gram per persoon. Giet de mienestjes af en spoel af met koud water, en zet het aan de kant.
Kluts de eieren en breng het op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan en smelt wat boter in de pan. Voeg de helft van de geklutste ei toe en bak een dunne omelet. Schuif de omelet op een bord als de bovenkant mooi droog is. Bak direct een 2e omelet van de overige geklutste ei. Laat de omeletten afkoelen, Rol de omeletten daarna op en snijd in dunne reepjes.
Bak in dezelfde pan de kip in de marinade bruin en gaar. Voeg een flinke scheut water toe aan de kip zodat het een soort saus wordt. Als de kip gaar is, draai het vuur laag en zet het aan de kant.
Meng de ingrediënten voor de groente-kruidenmix.
Verhit een lepel sesamolie in een ruime pan. fruit de ui samen met de prei en paprika reepjes. Voeg de wortel en de paksoi toe en roerbak dit minimaal 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn, voeg de taugé toe. Meng de groente met de groente-kruidenmix, voeg de kipreepjes, de gekookte mie en de reepjes omelet toe, meng dit alles goed door elkaar en verwarm het goed door.
Serveer de bami met gezouten pinda’s, kroepoek ( bali ) en satésaus.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners