Bosuitjes soep met Hollandse garnalen is een heerlijk soepje en echt gemakkelijk om te maken. Lekker als lichte avondmaaltijd. Stokbroodje erbij, een groene salade en je bent klaar.
Bosuitjes soep met Hollandse garnalen is een heerlijk soepje en echt gemakkelijk om te maken. Lekker als lichte avondmaaltijd. Stokbroodje erbij, een groene salade en je bent klaar.
Snij de bodem van de bosuitjes en haal het bovenste deel van het groen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringetjes.
Bewaar het groen van 2 bosuitjes voor de garnering (zet apart).
Verhit de roomboter in een soeppan en fruit hierin de bosuitjes ongeveer 5 minuten. Laat ze niet verkleuren.
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm (brunoise).
Roer de aardappel door de bosuitjes.
Doe er 800 ml water bij en breng aan de kook.
Voeg het bouillonblokje toe en laat 20 min. zachtjes koken tot de aardappel gaar is (roer af en toe).
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer de crème fraîche even los in een kommetje, schep dan een lepel in elke soepkom en vervolgens de soep erop.
Garneer met Hollandse garnalen, de rest van de bosuitjes en een paar druppels olijfolie.
WEETJE:
Bosui of lente-ui?
Bosuitjes groeien niet in het bos. Ze heten zo omdat ze in bosjes worden verkocht. Net als lente-uitjes. Maar is er een verschil? Nauwelijks. Bosuitjes en lente-uitjes zijn van hetzelfde gewas, maar de lente-ui wordt eerder gerooid dan de meer volgroeide bosui (met zo’n bolletje aan de onderkant). Voor deze soep kun je beide gebruiken want de smaak is hetzelfde: het lijkt een beetje op prei maar dan lekker zacht. Probeer het eens!
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners