Forel op cederhouten plankje op de BBQ is een lekker gerecht. Dit recept vereist een dunne, schone, onbehandelde cederplank om de vis op te leggen tijdens het barbecueën. De rook van het hout verbetert de smaak van de vis echt.
Forel op cederhouten plankje op de BBQ is een lekker gerecht. Dit recept vereist een dunne, schone, onbehandelde cederplank om de vis op te leggen tijdens het barbecueën. De rook van het hout verbetert de smaak van de vis echt.
Leg de cederplank voor 1 uur onder water gedompeld om te weken.
Steek ondertussen de barbecue aan en verwarm deze voor.
Bestrijk de forel licht met binnen en buiten met olijfolie. Breng het aan de binnenkant op smaak met zout en peper, citroenplakken en dille.
Leg de zachte cederplank op de barbecue op middelmatige hitte.
Wanneer de cederplank begint te roken plaats dan de vis op de plank.
Grill de forel ongeveer 15 minuten of tot de vis klaar is (een inwendige temperatuur van 63 graden celcius is).
Zodra u klaar is verwijder het van de grill en dien het op.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners