Ham geglaceerd met Ananas (Paasrecept) is een makkelijk recept voor een Paasdiner zonder gedoe. Verwelkom de lente met dit eenvoudig, elegante menu. Maak deze malse ananas geglaceerde Ham met slechts vijf ingrediënten!
Ham geglaceerd met Ananas (Paasrecept) is een makkelijk recept voor een Paasdiner zonder gedoe. Verwelkom de lente met dit eenvoudig, elegante menu. Maak deze malse ananas geglaceerde Ham met slechts vijf ingrediënten!
Verwarm de oven voor op 165 graden C. Verwijder met een scherp mes de huid en alles behalve 0,5 cm vet uit ham, maak daarna een diamantpatronen in het vet. Druk een kruidnagel bij elk diamantpatroon in. Plaats de ham in een pan/schaal in de oven en grill dit gedurende 1 uur.
Maak ondertussen het glazuur door het aan de kook brengen van de ananassap, bruine suiker, en mosterd in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Kook het zachtjes door totdat dit ingedikt en met de helft is gereduceerd, duurt ongeveer 30 minuten.
Bestrijk de ham met het glazuur en rooster het daarna nog gedurende 15 minuten; herhaal dit voor een totaal braadtijd van 30 minuten. Verwijder de ham uit de oven en laat het 15 minuten rusten. Verwijder de kruidnagels en snij de ham in dunne plakjes.
Eet smakelijk!
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners