Kip op bierblik op de bbq klinkt misschien raar. Het is toch een van de bekendste barbecue gerechten. Als je van barbecueën houd, dan moet je tenminste dit een keer gedaan hebben.
Kip op bierblik op de bbq klinkt misschien raar. Het is toch een van de bekendste barbecue gerechten. Als je van barbecueën houd, dan moet je tenminste dit een keer gedaan hebben.
Laat de kip op kamertemperatuur komen.
Besprenkel je kip met een klein beetje olijfolie. Wrijf de olie over de gehele kip in. Wrijf hierna de kip aan de buitenkant helemaal in met de rub (= alle kruiden). Er mag best een dikke laag op zitten.
Drink ongeveer 200 ml bier uit het blikje, of giet het weg in de gootsteen en schuif je kip met de onderkant op het blik. Het heet niet voor niets in Amerika beer butt chicken. Dus zet je er overheen en schuiven maar.
Steek de BBQ aan en zorg ervoor dat de briketten aan één kant van de BBQ liggen.
Behandel en koel de kip, terwijl u de BBQ voorverwarmt.
Als de BBQ op temperatuur is, zet dan het blikje met de kip erop. Zet de kop op de kant van het rooster waar de briketten niet liggen.
Sluit het deksel en controleer na een uur of de BBQ nog extra briketten nodig heeft. De kip heeft ongeveer anderhalf tot twee uur nodig om te garen. Controleer af en toe of het goed gaat en draai de kip desgewenst even met de andere zijde naar het midden.
Haal de kip van het rooster en laat 10 minuten rusten. Haal heel voorzichtig het gloeiend hete bierblikje uit de kip (met een tang en goede handschoenen). Snijd de kip in stukken en serveer met stokbrood, (zelfgemaakte) BBQ-saus en een salade.
Eet smakelijk!
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners