Maak nu verse Tomaten Crème Soep volgens dit recept. Eenvoudig te bereiden. Uitstekend voor een makkelijke lunch geserveerd met brood of als voorgerecht bij een diner. Als extraatje kan je er nog wat garnalen doorheen doen.
Maak nu verse Tomaten Crème Soep volgens dit recept. Eenvoudig te bereiden. Uitstekend voor een makkelijke lunch geserveerd met brood of als voorgerecht bij een diner. Als extraatje kan je er nog wat garnalen doorheen doen.
Maak het lente-uitje of de prei (gebruik allen het licht-groene deel) schoon en snijd het in stukjes.
Schraap de wortel en snijd hem in plakjes.
Ontvel de ui en hak hem in blokjes.
Halveer de tomaten en snijd ze klein.
Verhit de boter en laat alle groenten hier kort in fruiten. Stuif de bloem erover, roer door en giet de bouillon erbij. Laat de soep ca. 20 minuten heel zachtjes koken
Passeer de soep door een fijne zeef of gebruik een blender.
Roer de slagroom door de soep en verwarm deze opnieuw maar laat hem niet meer koken. Breng de soep op smaak met zout, peper en wat suiker.
Schep eventueel 1 theelepel crème fraîche op elke portie soep en meng er wat garnalen doorheen.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners