Maak uw eigen kip cordon bleu. Kip cordon bleu is een klassiek Frans recept. Dit Franse gerecht met kip, ham, plakjes Zwitserse kaas, gepaneerd en gebakken met als toevoeging paprika en een romige witte wijnsaus.
Maak uw eigen kip cordon bleu. Kip cordon bleu is een klassiek Frans recept. Dit Franse gerecht met kip, ham, plakjes Zwitserse kaas, gepaneerd en gebakken met als toevoeging paprika en een romige witte wijnsaus.
Sla kipfilets wat platter als ze te dik zijn. Leg een plak kaas en een plak ham op elke kipfilet binnen 1 cm van de randen. Vouw de randen van de kip over de vulling en maak dit vast met een saté prikker. Meng de bloem en paprika in een kleine kom en rol de kip hierdoor heen.
Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip totdat het aan alle kanten bruin is. Voeg de wijn en bouillon toe. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het gedurende 30 minuten sudderen, totdat de kip niet meer roze is en er sappen uitlopen.
Verwijder de saté prikkers en leg de kip in een warme schotel. Meng de maïzena met de room in een kleine kom en klop dit langzaam in de koekenpan. Kook dit al roerend totdat dit verdikt is. Giet dit daarna over de kip.
Serveer de kip cordon bleu warm.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners