Heerlijke Romige Tomaten-Basilicum soep volgens Italiaans recept, eenvoudig te bereiden. Uitstekend voor een makkelijke lunch geserveerd met brood of gegrilde kaas!
Heerlijke Romige Tomaten-Basilicum soep volgens Italiaans recept, eenvoudig te bereiden. Uitstekend voor een makkelijke lunch geserveerd met brood of gegrilde kaas!
Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op middelmatig vuur.
Roer de uien erdoor en bak deze totdat ze zacht zijn.
Doe de tomaten en gehakte basilicum erin en roer dit door.
Breng het op smaak met zout en peper.
Giet de kippenbouillon erdoor
Zet het vuur op de laagste stand en laat het 15 minuten koken.
Gebruik nu een blender voor de tomaten en blender alles.
Doe alles terug in de pan en breng het weer aan de kook.
Zet het vuur weer laag en meng de zware room er geleidelijk door.
Giet de soep door een zeef voor het serveren.
Garneer elke soepkom met een takje basilicum.
Notitie:
Tomaten zijn makkelijk te schillen door een kleine ‘X’ op de onderkant te maken en gedurende 15-30 seconden in kokend heet water te houden. De schil moet er dan gemakkelijk afglijden.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners