Stoofpeertjes met bessensap is een ouderwets Nederlands recept. In dit recept laten we je zien hoe je zelf stoofpeertjes kunt maken. Het is een heel simpel recept maar je hebt er wel wat tijd voor nodig.
Stoofpeertjes met bessensap is een ouderwets Nederlands recept. In dit recept laten we je zien hoe je zelf stoofpeertjes kunt maken. Het is een heel simpel recept maar je hebt er wel wat tijd voor nodig.
Schil de stoofpeertjes, snij de bloemaanzet uit de peertjes, maar laat het steeltje eraan zitten.
Was de peertjes en zet ze naast elkaar in een kleine pan. Schenk er 100 ml water erbij en voeg 1 kaneelstokje, het rodebessensap en de suiker toe.
Breng alles langzaam aan de kook en stoof de peertjes met de deksel op de pan in c.a. 1,5 a 2 uur gaar. Let wel op dat er genoeg vocht in de pan blijft.
Schep de peertjes uit de pan en kook het vocht in tot er ca 150 ml over is. Zeef het vocht en schenk het over de peertjes.
TIP:
Voor een mindere zoete variant: voeg in stap 1 minder suiker toe (ca 50g), een stukje sinaasappelschil (5 x 2 cm) en 2 kruidnagels. Laat het kaneelstokje achterwege. Vervang de bessensap door een glas (150 ml) rode wijn.
LEKKER BIJ:
Aardappels en/of Draadjesvlees / Stoofvlees
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners