Zo maak je klassieke uiensoep. Uiensoep is gemakkelijk te maken en erg lekker. Het past bij alle jaargetijden. Het recept is voor 4 tot 6 personen.
Zo maak je klassieke uiensoep. Uiensoep is gemakkelijk te maken en erg lekker. Het past bij alle jaargetijden. Het recept is voor 4 tot 6 personen.
Pel de uien, sjalotten, en knoflook en ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn
Snij de uien en sjalotten in halve ringen
Hak de knoflook, tijm en rozemarijn fijn
Verhit de 3 eetlepels olijfolie in een soeppan.
Fruit hierin de uien sjalotten, knoflook, rozemarijn, de helft van de tijmblaadjes en de laurierblaadjes 20 tot 25 minuten op middelhoog temperatuur tot de uien zacht en lichtbruin zijn. Roer regelmatig goed om.
Voeg het water en de runderbouillonblokjes toe en breng dit aan de kook.
Laat de soep afgedekt nog 10 minuutjes zachtjes koken.
Haal de laurierblaadjes uit de soep en voeg de resterende tijm toe.
Breng de soep op smaak met peper.
TIP:
Bestrooi sneetjes stokbrood met geraspte belegen kaas. Laat de kaas in een op 225 graden voorverwarmde oven smelten en lichtbruin worden. Serveer dit in of bij de soep.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners