Er gaat niets boven eigengemaakte verse Hollandse tomatensoep. Hier kan geen Honig pakje tegenop. Wil je wat meer tijd besteden aan soep maken en is koken je hobby, probeer dan eens dit recept uit en maak je eigen variatie hierop.
Er gaat niets boven eigengemaakte verse Hollandse tomatensoep. Hier kan geen Honig pakje tegenop. Wil je wat meer tijd besteden aan soep maken en is koken je hobby, probeer dan eens dit recept uit en maak je eigen variatie hierop.
Als u gekozen heeft voor rundersoepvlees en/of mergpijpje, dan kunt u deze in een 800ml water laten trekken op laag vuur voor ongeveer 2 uur. Haal na 2 uur het soepvlees eruit en giet de bouillon in een schaal om later te kunnen gebruiken.
Was de tomaten, schrap de winterpeen en snijd beide in kleine stukjes. Snijd de ui in halve, dunne ringen. Pluk de tijm.
Verhit de olijfolie in een soeppan op laag vuur. Pers het teentje knoflook en bak deze met de ui aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg daarna de winterpeen, peper en zout toe en bak al roerende deze gedurende 5 minuten mee, totdat de ui en winterpeen zacht worden.
Voeg de gesneden tomaten en de tijm toe en bak deze een halve minuut mee.
giet nu 750 ml (of bouillon, zie hierboven) water op de groenten en breng dit aan de kook. Voeg de rundvleesbouillontabletten toe en laat alles 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel totdat de tomaten uitheen vallen. Eventuele velletjes die loslaten kunt u eruit halen.
Pureer dan het mengsel met een staafmixer.
Je kan nog de soepballetjes en vermicelli toevoegen.
Breng het op op smaak met zout en peper en eventueel met wat suiker.
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners