rosbief met rozemarijn en knoflook

Rosbief met rozemarijn en knoflook uit de oven

Rosbief met rozemarijn en knoflook uit de oven is een heerlijk stuk vlees bij het kerstdiner. Een smaakvolle vleesgerecht, geroosterd met knoflook en rozemarijn en geroosterd tot in de perfectie met heerlijke saus en boterachtige champignons.

author door tromp
Oosters gemarineerde varkenshaas

Oosters gemarineerde varkenshaas

Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje. Door het vlees aan het eind van de baktijd nog even te bestrijken met honing krijgt het een lekker zoet korstje.

author door tromp
Bloemkool ovenschotel met ham

Bloemkool ovenschotel met ham

Bloemkool ovenschotel met ham is een echt Hollands recept. In Nederland zijn wij altijd gek op ovenschotels, daarom is deze schotel een echte aanrader. Het grote voordeel van deze ovenschotel is dat je hem vooraf kunt bereiden om hem later op te warmen.

author door tromp
amuse met zalm en dille

amuse met zalm en dille

Een amuse met zalm en dille is een heerlijk fris hapje, ideaal voor in de zomer. De smaken zijn even klassiek als lekker: zalm en dille zijn als vanouds een goede combinatie.

author door tromp
Cote de Boeuf op de BBQ

Cote de boeuf op de barbecue

Er zijn van die stukken vlees waar het water van in de mond loopt, Cote de Boeuf van de barbecue is zo’n stuk vlees. Wil je iets een keer anders van de barbecue dan zo’n standaard satéstokje of Shaslick, dan is dit echt een aanrader.

De Côte de boeuf is een stoer stuk vlees. Het is groot, er steekt een bot uit en het heeft een intrigerende naam. Ook de Engelse naam geeft aan dat het niet zomaar om een stuk vlees gaat, Primerib! De côte de boeuf wordt gesneden van de eerste 5-6 ribben van het rund. Ook de ribeye komt van dit gedeelte, alleen dan zonder het been.

author door tromp
Bosuitjes soep met Hollandse garnalen

Bosuitjes soep met Hollandse garnalen

Bosuitjes soep met Hollandse garnalen is een heerlijk soepje en echt gemakkelijk om te maken. Lekker als lichte avondmaaltijd. Stokbroodje erbij, een groene salade en je bent klaar.

author door tromp
Bami Speciaal (zonder pakjes en zakjes)

Bami Speciaal (zonder pakjes en zakjes)

Een heerlijke Bami Speciaal (zonder pakjes en zakjes) recept die je een keer geprobeerd moet hebben. Na dit wil je niets anders meer.

uiensoep

Uiensoep

Zo maak je klassieke uiensoep. Uiensoep is gemakkelijk te maken en erg lekker. Het past bij alle jaargetijden. Het recept is voor 4 tot 6 personen.

author door tromp
Mosterdsoep met prei en knapperige spek

Mosterdsoep met prei en knapperige spek

Mosterdsoep met prei en knapperige spek is een lekker en makkelijk te bereiden soep. Heerlijk voor zondagmiddag lekker op de bank met een kommetje soep.

author door tromp
Carpaccio bonbon met truffel mayonaise

Carpaccio bonbon met truffel mayonaise

Carpaccio bonbon met truffel mayonaise is heerlijk als voorgerechtje, maar ook top als amuse hapje of voor een feestje. Makkelijk van te voren te bereiden en je kan het zo ingewikkeld of makkelijk maken als je zelf wilt.

author door tromp

All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners